здравеите колеги мисля да сменя 164 с 146 jtd 2001 г какво бихте ме посаветвали за този автомобил разход и мотор и т.н
Известие
Collapse
No announcement yet.
146 jtd
Collapse
X
-
Добър разход, динамика, здрав двигател, не е скъп за поддръжка, голяма цифра са турбото и нафтовата помпа. Преди да я вземеш, я водиш на диагностика за преглед - ще ти кажат и реалните километри на колата, а те са няколко пъти по тези на километража. Чипва се лесно и тръгва бързоsigpicex
147Q2
300bhp/606nm
Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars
Comment
-
Първоначално публикувано от миро Покажи съобщениеДобър разход, динамика, здрав двигател, не е скъп за поддръжка, голяма цифра са турбото и нафтовата помпа. Преди да я вземеш, я водиш на диагностика за преглед - ще ти кажат и реалните километри на колата, а те са няколко пъти по тези на километража. Чипва се лесно и тръгва бързо_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
От 164-ка на 146 не е ли малко от кон на магаре? Аз още не мога да се самонавия да сменя 155-цата за 146 ЖТД, че какво остава ако си свикнал на 164-ка...Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеОт 164-ка на 146 не е ли малко от кон на магаре? Аз още не мога да се самонавия да сменя 155-цата за 146 ЖТД, че какво остава ако си свикнал на 164-ка...) предимство. Друг плюс е, че багажникът на 146 е що-годе с приличен обем за класа си...което не може да се каже за 'по-модерните' 156 и 147
А що се отнася до сравнението 'от кон на магаре', то просто трябва да се прецени дали да е позастаряващия кон или по-младото, но леко дръгливо магареLast edited by trustworthy; d.m.y г., 13:53._______
146 JTD - ex
Comment
-
аз 164 сам си много доволен ама с тея задрастваня и неста за паркиране се замислих за по малка кола а не мисля да изневерявам на марката . а и ми иазлезна изгодно 146 2001 гalfa romeo 164 super 2.0 бивша
fiat bravo 1.6 16v 103 кончетa
alfa romeo brera 3.2 jts 280 кончета
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение146 определено не е най-доброто решение за задръстени места и безпроблемно паркиране. Маневреността при паркиране е уникално слаба с тея огромни радиуси на завиванеАлфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеИч не съм съгласен с теб. Преди алфа-та карах една Корса и се паркирах на уникални места, сам си се чудех как успявам. С алфата очаквах да ми е много тегаво, но се оказа, че колата се паркира много лесно, вижда се добре навсякъде, назад също, може да се качва по МНОГО високи бордюри само от едната страна без проблем, нищо че е ниска, а това си е редовна поза за паркиране. Огромните радиуси на завиване не виждам каква роля ограят, навиваш си повече волана и се мушваш където си искаш. Хидравликата е много по-лека от на другите конкурентни коли и с това паркирането става още по-лесно.Не те знам дали имаш отзад спойлер или не, но при моята видимостта назад клони към нула. В най-добрия случай виждам перчема на хората в задния автомобил и тавана му Това благодарение на спойлера и задната чистачка
Откак се помня, паркирам ежедневно по най-невралгичните места в центъра на Варна и по-немареврена кола до момента не съм карал. Деу ланос е около 4-500 пъти по удобно за паркиране. Пежо 406 - също.
По много високи бордюри аз мога да си кача само задна гума, а не съм със спортно окачване. Не те знам как не опираш отпред по тея бордюри
Воланът се навива до едно положение, но проблемът е, че ъгълът, под който се 'чупят' предните колела е отчайващо малък_______
146 JTD - ex
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщениеАз пък не съм съгласен ич с тебеНе те знам дали имаш отзад спойлер или не, но при моята видимостта назад клони към нула. В най-добрия случай виждам перчема на хората в задния автомобил и тавана му Това благодарение на спойлера и задната чистачка
Откак се помня, паркирам ежедневно по най-невралгичните места в центъра на Варна и по-немареврена кола до момента не съм карал. Деу ланос е около 4-500 пъти по удобно за паркиране. Пежо 406 - също.
По много високи бордюри аз мога да си кача само задна гума, а не съм със спортно окачване. Не те знам как не опираш отпред по тея бордюри
Воланът се навива до едно положение, но проблемът е, че ъгълът, под който се 'чупят' предните колела е отчайващо малък
Идеята ми беше, че няма абсолютно никакви драми с паркирането на 146-ца, колкото всяка друга кола е лесна за паркиране, толкова е и тази.Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
СЕга ще кажеш и, че с обратните завои по тесни улици нямаш проблеми
Освен това, аз визирам най-вече нормалното паркиране - не е въпросът да я забиеш половината на тротоара, а да маневрираш успешно на тясно за паркиране мястоТогава ми става жал за хидравликата и гумите...
_______
146 JTD - ex
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщениеСЕга ще кажеш и, че с обратните завои по тесни улици нямаш проблеми
Освен това, аз визирам най-вече нормалното паркиране - не е въпросът да я забиеш половината на тротоара, а да маневрираш успешно на тясно за паркиране мястоТогава ми става жал за хидравликата и гумите...
Може би мнението ми се е изградило на база, че очаквах да ми е много трудно паркирането с алфа-та, но съм приятно изненадан. Карал съм и съм паркирал много по-отвратилтени коли.Last edited by DerMeister; d.m.y г., 16:23.Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
Comment